راهنمای سفر به قزوین را در اینجا بخوانید. قزوین یکی از شهرهای قسمت مرکزی ایران محسوب میشود و در زمان صفویان 57 سال پایتخت کشور ایران بوده است. تاریخچه این شهر به زمان شاپور ساسانی برمیگردد و اهمیت این شهر از آن حیث بوده که شاهراه اقتصادی جاده ابریشم محسوب میشده. همچنین این شهر مهد خوش نویسی ایران محسوب میشود که میرعماد قزوینی یکی از خوش نویسان بنام ایرانی اهل این شهر بوده است. نکتهی قابل توجه دربارهی شهر قزوین این است که این شهر از جهت تعداد آثار تاریخی در ایران رتبهی اول و در جهان رتبهی سوم را دارد.
اگر بخواهیم از شهر تهران به سمت قزوین سفر کنیم، باید مسیری 153 کیلومتری را طی کنیم و از جادهی تهران به سمت کرج و سپس به قزوین برویم.
در حال حاضر تنها میتوان از فرودگاه قزوین برای تفریح و آموزش استفاده کرد و تاکنون هیچ هواپیمای مسافربری در این فرودگاه تردد نداشته است و نمیتوان سفر هوایی به این شهر داشت.
برخلاف مسیر هوایی، امروزه مسافران زیادی با قطار به مقصد راه آهن قزوین که در سال 1318 افتتاح شده می روند.
میانگین دمای سالانه ی شهر قزوین 13درجه سانتی گراد میباشد. اگر بخواهیم قزوین را در تمام فصول سال برای مسافرت انتخاب کنیم ، می توانیم این کار را انجام دهیم زیرا این شهر دارای تابستان هایی با آب و هوای خنک و زمستان هایی زیبا و پر از برف میباشد که تودههای هوایی باران زا و ارتفاعات سبب این آب و هوای دلپذیر شده است .
قزوین دارای دونوع پوشش گیاهی جنگلی و مرتعی است که این موضوع سبب به وجود آمدن گیاهان دارویی با تنوع بالا در این شهر شده است. این موضوع خود سبب جذب علاقمندان بسیاری به شهر قزوین است. این گیاهان عبارت اند از: مرزه کوهی، پونه کوهی، کلاه میر حسن، علف چشمه ، ترشک ، کور گل، سیاه تلو، ولیک و زرشک وحشی.
گونه های جانوری قزوین را ببینید !
به سبب کوهستانی بودن این منطقه یک سری گونه های جانوری منحصر به فرد در این منطقه به چشم میآید که همگی از نوع گونههای کمیاب و در حال انقراض هستند. از این گونهها میتوان به آهو، گوسفند وحشی، خرس قهوه ای، بز کوهی، سیاه گوش و گربه جنگلی اشاره کرد.
این دره از مناطق ییلاقی شهر قزوین است که دلیل ییلاقی بودن نینه رود وجود فندق زارها، مراتع، جنگلها و آب و هوای مطبوع در این منطقه میباشد. همچنین درهی نینه رود در زمانهای قدیم محل تردد مردم گیلان و قزوین نیز محسوب میشده است.
این آبشار در یکی از روستاهای شهر قزوین به نام ایل چوپان قرار دارد و قسمتی از سد دریاچهی سفیدرود را تشکیل میدهد. برای رفتن به این آبشار که در شمال غرب قزوین قرار دارد باید از جاده قزوین-رشت (در اینجا به معرفی شهر رشت پرداخته شده است ) گذشت.
آدرس: 62 کیلومتری شمال غربی قزوین
قله مردمی، ایوان سنگی نیاق، منطقهی باراجین، آبشار ورچر، آبگرم یله گنبد، قله شجاع الدین، قلهی سلطان ویس، باغستان سنتی قزوین و کهنه باغستان نیز از دیگر جاذبههای طبیعی این شهر محسوب میشوند.
اگر هم از شهر قزوین دورتر شوید، می توانید به قلعه الموت نیز سر بزنید.
این عمارت معروفترین عمارت قزوین در بین دیگر عمارتهای این شهر است که هرکدام متعلق به یکی از شاهزادگان و امیران دوره ی صفویه هستند.
آدرس: میدان آزادی(سبزه میدان)، باغ صفوی، کاخ چهلستون
تلفن: 02833234935
این مسجد که یکی از قدیمیترین مساجد جامع ایران است با نامهای مسجد کبیر و مسجد عتیق نیز شناخته میشود. بنای اولیهی این مسجد بر روی آتشکده ای که متعلق به دوران ساسانیان است، ساخته شده است. بخشی از این مسجد در دوران حملهی مغولان تخریب شده و پس از ان مجددا ترمیم و بازسازی روی آن صورت گرفته است. همه روزه از ساعت 9 صبح الی 10 شب امکان بازدید از این مکان وجود دارد.
آدرس: خیابان شهدا(سپه سابق)
بخش اعظم این موزه به معرفی تاریخ قزوین و پیشینهی آن اختصاص پیدا کرده است. از جمله آثار جذابی که حاصل حفاری باستان شناسان است و در این موزه قرار دارد میتوان سکههای متعلق به دوران اشکانیان، طروف سنگی و سفالی ، اشیای زینتی و مهرهای تاریخی را نام برد.
ساعات بازدید: هر روز از ساعت 9 صبح الی 5 بعد از ظهر
آدرس: خیابان هلال احمر
امتیاز گوگل: 4.2
تلفن: 02833234935
این بنای دو طبقهی آجری، با نام موزهی کشاورزی نیز شناخته میشود. قدمت این اثر تاریخی به دوران قاجار برمیگردد. معماری این عمارت از کاخ چهلستون و مهمانخانهی بزرگ قزوین الهام گرفته شده است. باغ سپهدار در اسفندماه سال 1377 به ثبت ملی رسیده است.
آدرس: خیابان فلسطین غربی، محوطهی باغ تاریخی هزار جریب
امتیاز گوگل:4.4
کاروان سعد السلطنه یکی از بخشهای بازار بزرگ قزوین است که به دوران صفویه تعلق دارد. این کاروان تاریخی به عنوان بزرگترین کاروان سرای داخل شهری کشور نیز شناخته میشود. این مجموعه را 6 سرای مختلف با نامهای سعدیه، سعد السلطنه، نگار السلطنه، قهرمانی، بهشتی و راسته وزیر تشکیل میدهند.
ساعات بازدید: هر روز از ساعت 9 صبح الی 9 شب
آدرس: خیابان امام خمینی(پهلوی سابق)
امتیاز گوگل: 4.7
این مجموعه با نام های باغ سعادت آباد، ارگ تهماسبی، باغ صفوی و باغ فرهنگی قزوین نیز شناخته میشود. این باغ در مرکز شهر قزوین قرار دارد. این ارگ 6 هکتاری مربوط به دوران قاجار و صفویه است. دولت خانه صفوی در سال 1386 به ثبت ملی رسیده است.
آدرس: ابتدای خیابان سپه، بین خیابان های پیغمبریه و هلال احمر
باغ حیاط عالی قاپو، عمارت شهربانی، شترخان، گراند هتل قزوین، کاخ چهل ستون قزوین، مدرسه ی امید، عمارت باغ سپهدار و میمون قلعه از دیگر اماکن تاریخی این شهر محسوب میشود.
این مسجد در کنار بازار قزوین قرار دارد که شما میتوانید هنگام بازدید از بازار از معماری زیبا و منحصر به فرد مسجد النبی نیز دیدن فرمایید.
آدرس: ضلع جنوبی میدان امام خمینی
امتیاز گوگل: 4.4
تلفن: 02833220280
قدمت این حسینیه که در واقع یک خانهی تاریخی است، به دوران قاجار برمیگردد. این بنا برای مراسمهای مذهبی و عزاداریها مورد استفاده قرار میگیرد و متعلق به یکی از تجار قزوین به نام حاج محمدرضا امینی بوده است. درب این مکان به طور معمول و زمانی که مراسمی در آن نیست عموما بسته است اما اگر به قصد بازدید به آنجا مراجعه کنید درب را به روی شما باز خواهند کرد.
ساعات بازدید: هر روز از ساعت 9 صبح الی 1 ظهر و 4 بعد از ظهر الی 6 عصر
آدرس: خیابان مولوی قزوین
امتیاز گوگل: 4.7
تلفن: 02833552086
به غیر از مراسمهای مذهبی، هر سال مراسمهای سنتی و باستانی نیز در قزوین برگزار میشود.
این رسم مربوط به روزهای آخر سال میباشد که مردم قزوین از این طریق به استقبال نوروز میروند. بیشتر کسانی که نوروزی خوانی را انجام میدهند از ساکنان روستاهای الموت و طالقان می باشند که کار خود را به صورت گروههای دو یا چهار نفره درخیابان اجرا میکنند که دونفر اشعار کوتاه و بلندی را میخوانند که مژده دهندهی آمدن سال نو میباشد و دونفر دیگر گروه نیز پاسخ آنها را میدهند و مردم نیز با پول و شیرینی به استقبال آنها میروند.
قزوینیها در پنجاهمین روز از شروع سال جدید همانند سیزده به در به دل طبیعت رفته و خداوند را به خاطر نعمت هایش شکرگزاری میکنند. این رسم یک رسم دینی آیینی میباشد که از باورهای مذهبی مردم نیز سرچشمه گرفته است.
ادامه ی این رسم بدین شکل است که اگر تا آن روز در شهر باران آمده باشد، نمازی برپا کرده و شکر خدا را به جا میآورند و اگر تا به آن روز سال کم بارانی باشد، نماز استسقاء میخوانند و از خداوند طلب باران میکنند.
در این روز بیشتر مردم قزوین غذای محلی دیماج درست کرده، که این غذا از نان محلی خشک شده، سبزی، گردو، پیاز داغ و خیار تشکیل میشود. علاوه بر این، خوردن هندوانه، آجیل مشکل گشا و میوه نیز در این رسم ضرورت دارد. همچنین مردم آخر روز خود را با آش رشته به پایان میرسانند.
این رسم که یکی دیگر از رسوم باران خواهی در شهر قزوین است به این صورت است که مردم با یک قدح پر از آب به پشت بام منازل خود رفته و با یک چمچه کم کم آب را از قدح به سوی آسمان میپاشند.
کلوخ اندازان ، جشن فندق ، شب چله و جشن انار نیز از دیگر آداب و رسوم مردم قزوین محسوب میشود.
بیشتر مردم در قزوین به زبان فارسی و با لهجهی قزوینی صحبت میکنند. اگرچه برخی از جمعیت این شهر را غیر بومیان از قومیتهای دیگر تشکیل میدهند.
شاعرانی همچون عارف قزوینی و ناصر خسرو در اشعار نوشتههایشان از این شهر نام برده اند.
شیرینی های قزوین یکی از بهترین ره آوردهای این شهر محسوب میشود. هم چنین باقلوای قزوین از اهمیت ویژه ای در بین دوستداران شیرینی برخوردار است و از دیگر شیرینی های شهر قزوین میتوان شیرینی پادرازی، نان نخودی قزوین(شیرینی نخودی)، نان چرخی، نان برنجی(شیرینی برنجی)، نان بادامی قزوین(شیرینی بادامی)، شیرینی اتابکی(شیرینی ولیعهدی)، نان قندی(شیرینی قندی) و نان نازک(نازک پسته ای) را نام برد.
این مجموعه خرید که در 5 طبقه ساخته شده است شامل 300 واحد تجاری میشود. مرکز خرید مهر و ماه عناوینی چون بزرگترین مرکز خرید قزوین و جامعترین پاساژ شهر قزوین را به دوش میکشد. از مهمترین ویژگیهای این مجموعهی رفاهی میتوان هفت طبقه پارکینگ این مرکز را نام برد.
ساعات کار: هر روز از ساعت 6 صبح الی 12 شب
آدرس: خیابان خیام
امتیاز گوگل: 4.1
تلفن: 02833356206
این مرکز خرید که یکی از معروفترین مراکز خرید قزوین است همواره محصولات با کیفیتی خوب را به مشتریان ارائه میکند. افتتاح اولین فودکورت در این مجموعه موجب شهرت بیشتر نارون شده است. این مرکز 4 طبقه شامل بوتیکهای لوکس بسیاری است که شامل انواع پوشاک، طلا و جواهر و لوازم دیجیتال است.
ساعات کار: هر روز از ساعت 9 صبح الی 12 شب
آدرس: بلوار دهخدا، خیابان یخچال، رو به روی پمپ بنزین شهید بابایی
امتیاز گوگل: 4.1
تلفن: 02833354852
ایرانیان یکی از مراکز خریدی است که از لحاظ اقتصادی، قیمتی مناسب برای محصولات و خدماتش در نظر گرفته است. اگر با خودرو به خرید میروید نگران محل پارک خودروی خود در این مرکز خرید نباشید چون پارکینگ این مجموعه در ساعات کاری آمادهی خدمت رسانی به شما مشتریان و مسافران عزیز است.
ساعات کار: شنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 صبح الی 10 شب و جمعهها از ساعت 5 عصر الی 10 شب
آدرس: بلوار عدل
امتیاز گوگل: 3.6
تلفن: 02833365537
مرکز خرید داریوش یکی از مدرنترین و پرطرفدارترین مراکز خرید قزوین است. این مجموعه شامل 36 واحد تجاری، 24 واحد اداری و رستوران است.
ساعت کار: هر روز از ساعت 8 صبح الی 10 شب
آدرس: خیابان فلسطین، رو به روی سالن شهید بابایی
امتیاز گوگل: 3.6
تلفن: 02833353927
این مجموعه به تازگی در قزوین تاسیس شده و در همین مدت نیز به عنوان یکی از بهترین مراکز شناخته شده است.
ساعات کار: هر روز از ساعت 10 صبح الی 10 شب
آدرس: خیابان طالقانی
امتیاز گوگل: 4.3
مراکز خرید دیگری همچون ستاره شب، پاساژ مرکزی قزوین، مجتمع تجاری البرز، مرکز خرید پارس و مرکز خرید الغدیر نیز در قزوین وجود دارد.
شاید بتوان به جرئت گفت که قیمه نثار از معروفترین غذاهای شهر قزوین محسوب میشود که طرفداران خاص خود را دارد. مواد اصلی برای پخت این غذا گوشت گوسفندی، خلال پرتقال،خلال بادام و پسته میباشد. پیشنهاد میشود که حتما قیمه نثار را که به واسطه ی ادویه ی مخصوص قیمه نثار،زعفران و رب گوجه فرنگی بسیار خوشرنگ نیز هست امتحان کرده که هرگز از این امتحان پشیمان نخواهید شد.
این غذا بیشتر مخصوص سرو در هوای گرم و فصل تابستان می باشد. این غذای محلی از ترکیب تکه های نان لواش خشک، پنیر، خیار، سبزی خوردن، گردو، پیاز داغ و زردچوبه درست میشود. نکته ی قابل عرض در مورد این غذا، چگونگی خوردن آن است که هر کس با دست یا با کمک استکان های کمر باریک لقمه ی دلخواه خود را به سلیقه ی خود و به طور خاص شکل میدهد که به نظر میرسد .
از دیگر غذاهای محلی شهر قزوین میتوان به :، شیرین پلو، آش دوغ قزوین و آش ماش پیاز اشاره کرد.
این رستوران یکی از سرشناسترین رستورانهای قزوین به شمار میآید که کیفیت بالای غذای این رستوران در شهرت این رستوران تاثیر شگرفی دارد.علاوه بر قیمه نثار که غذای اصلی این رستوران به شمار میرود، کباب لاری و کباب تکه ای ماستی این رستوران نیز طرفداران مخصوص به خود را دارد. همچنین این رستوران دارای سالنی زیبا و بزرگ است که میتواند خاطره ای دلنشین برای مسافران خود بسازد.
آدرس: خیابان بوعلی، تقاطع فردوسی
امتیاز گوگل: 4.2
تلفن: 02833336556
در این رستوران علاوه برغذاهای محلی ،غذاهای فرنگی و انوع کباب و استیک نیز سرو میشوند. غذاها در این رستوران به صورت تک پرس راحی شده اند و میتوان از این رستوران به عنوان یکی از رستوران های با کیفیت شهر قزوین نام برد.
آدرس: قزوین، خیابان فلسطین، حدفاصل چهار راه فلسطین و چهارراه عمران،مجتمع داریوش، طبقه دوم
امتیاز گوگل: 4.2
تلفن: 02833330552
این رستوران یکی از قدیمیترین رستورانهای قزوین به شمار میرود. در میان غذاهای محلی و کبابهایی که در این رستوران سرو میشوند، بیشترین طرفدار را قیمه نثار و کباب هندی دارند.
از دیگر رستوران های این شهر میتوان به رستوران تیروژ، پیتزا پله و رستوران آرمانی اشاره کرد.
این هتل 7 طبقه و 48 اتاق دارد. هزینهی اقامت در یک واحد دو تختهی این هتل برابر 348000 تومان است.
آدرس: میدان ولیعصر، بلوار آیت الله خامنه ای
امتیاز گوگل: 3.2
تلفن: 02833555771
این هتل 4 طبقه و 38 اتاق دارد. یکی از مهمترین مزایای این هتل دوری از شلوغی شهر به دلیل قرار داشتن در شهرک هفت سنگان است. هزینهی اقامت در یک واحد یک تختهی این هتل برابر 290000 است.
آدرس: 8 کیلومتری قزوین، هفت سنگان، ابتدای بلوار استاد محصص، نبش نرگس هفت
امتیاز گوگل: 3.0
تلفن: 02833292712
این هتل 7 طبقه و 28 اتاق دارد. از مزایای این هتل قرار داشتن در نزدیکی جاذبههای تاریخی همچون آب انبار سردار کوچک است. هزینهی یک شب اقامت در یک اتاق دوخوابه و سه نفرهی این هتل برابر 396000 تومان است.
آدرس: خیابان شهید انصاری غربی، ابتدای خیابان تبریز
امتیاز گوگل: 4.2
تلفن: 02833230205
برای آشنایی با دیگر هتل آپارتمان قزوین ، کلیک کنید.
این هتل 3 طبقه و 38 اتاق دارد. هزینهی اقامت در یک اتاق 1 تختهی این هتل برابر 206000 تومان است.
آدرس: خیابان طالقانی، سه راه خیام
امتیاز گوگل: 3.5
تلفن: 02833225266
این هتل 19 واحد اقامتی دارد. از مزایای اقامت در این هتل میتوان نزدیک بودن به آثار تاریخی از جمله کاخ چهلستون را نام برد. هزینهی اقامت در یک اتاق 1 تختهی این هتل برابر 206000 تومان است.
آدرس: میدان 22 بهمن، دروازه رشت، بلوار میرزا کوچک خان
امتیاز گوگل: 4.1
تلفن: 02833224294
این هتل که در ورودی شهر قزوین قرار دارد، شامل 2 طبقه و 20 واحد اقامتی میشود. هزینهی اقامت در یک اتاق 1 تختهی این هتل برابر 206000 تومان است.
آدرس: چهارراه ولیعصر، جنب مسجد ولیعصر
امتیاز گوگل: 4.3
تلفن: 02833564515
آدرس: 100 کیلومتری جنوب غربی قزوین، شهر آبگرم، بلوار امام خمینی، کوچه شفا
این هتل که 2 طبقه و 18 واحد اقامتی دارد، در نزدیکی جاذبههای گردشگری همچون کاخ چهلستون و موزه مدرسهی دیانت واقع شده است. هزینهی اقامت در یک اتاق 1 تختهی این هتل برابر 164000 تومان است.
آدرس: چهارراه بازار، ابتدای خیابان سعدی
امتیاز گوگل: 3.9
تلفن: 02833240760
این هتل 4 طبقه و 8 واحد دارد. هزینهی اقامت در یک اتاق 1 تختهی این هتل برابر 156000 تومان است.
آدرس: شهر صنعتی البرز، میدان دوم، نبش بلوار میر داماد شرقی
امتیاز گوگل: 4.8
تلفن: 02832236062
این هتل که شامل 15 واحد اقامتی است، در نزدیکی ترمینال مرکزی قزوین قرار دارد. هزینهی اقامت در یک اتاق 2 تختهی این هتل برابر 179000 تومان است.
آدرس: بلوار اسد آبادی، دو راهی همدان، جنب نمایندگی کرمان موتور
امتیاز گوگل: 3.6
تلفن: 02833560594
این مجموعهی اقامتی 2 طبقه و 24 واحد دارد.
آدرس: خیابان طالقانی، رو به روی سینما مهتاب، جنب مجتمع تجاری آریا
امتیاز گوگل: 3.7
تلفن: 02833224239